Oude families, nieuwe wetten


Wat is mooier voor een notaris dan het te hebben over familie? Familierecht, erfrecht, successiewetgeving - het zijn allemaal onderwerpen die momenteel weer alle aandacht hebben. Per 1 januari 2010 staat er een nieuw ontwerp van de successiewet op stapel. De huidige wet dateert van 1956, is geënt op een wetstuk uit 1859 en is dringend aan herziening toe.

lees verder

Home > Rechtsgebieden > Registergoederen > Hypotheken

Wanneer de bank aan iemand een lening verstrekt voor het aankopen van een woning of appartement wil deze hiervoor een zekerheid hebben dat de door de bank verstrekte lening aan de eigenaar uiteindelijk wordt terugbetaald. Zij willen hiervoor een recht van hypotheek op de aangekochte woning (onderpand).

Ook als men bijvoorbeeld wil verbouwen en de financiële middelen hiervoor niet voor handen heeft wordt vaak een nieuwe of tweede hypotheek afgesloten.

 

 

Neem vrijblijvend contact op


VACATURE FAMILIERECHT EN ONROEREND GOED PRAKTIJK

lees verder

UBO

lees verder

Redenen om een testament op te laten maken.

lees verder

Testament van levensbelang?

Is een testament van levensbelang? In deze tijd willen we zoveel mogelijk overhouden of met andere woorden zo min mogelijk afdragen aan de belastingdienst/overheid. En daarin kan een testament een belangrijke rol spelen.

lees verder