Oude families, nieuwe wetten


Wat is mooier voor een notaris dan het te hebben over familie? Familierecht, erfrecht, successiewetgeving - het zijn allemaal onderwerpen die momenteel weer alle aandacht hebben. Per 1 januari 2010 staat er een nieuw ontwerp van de successiewet op stapel. De huidige wet dateert van 1956, is geënt op een wetstuk uit 1859 en is dringend aan herziening toe.

lees verder

Home > Van de Velde Notariaat > UBO

Het UBO-register: wat betekent dat voor u?

Iedere organisatie die is ingeschreven in het handelsregister moet uiterlijk op 27 maart 2022 zijn UBO (=uiteindelijk belanghebbende) bij de Kamer van Koophandel in het UBO-register hebben ingeschreven.

Via de notaris

Komt u voor een zaak naar ons waarbij een rechtspersoon is betrokken? Dan vragen we wie de UBO is en controleren we in het UBO-register of de gegevens die u opgeeft actueel zijn.

Graag adviseren wij u over wie de UBO is in een structuur en helpen wij u bij de verplichting om de opgave te doen bij de Kamer van Koophandel.

Neem contact met ons op via info@vandeveldenotariaat.nl

 


VACATURE FAMILIERECHT EN ONROEREND GOED PRAKTIJK

lees verder

UBO

lees verder

Redenen om een testament op te laten maken.

lees verder

Testament van levensbelang?

Is een testament van levensbelang? In deze tijd willen we zoveel mogelijk overhouden of met andere woorden zo min mogelijk afdragen aan de belastingdienst/overheid. En daarin kan een testament een belangrijke rol spelen.

lees verder